På utkikk etter forstillingskontroll til din bil? Enviro Bil utfører forstillingskontroll på alle merker og biltyper. Vi har ledige timer og drop-in! Ta kontakt i dag for en hyggelig bilprat.

Hva er forstilling og hvorfor utføre forstillingskontroll?

Bilens forstilling er det forreste hjulparet, med aksel og oppheng, styremekanisme, bremser og støtdempere. På forhjulsdrevne biler inkluderer forstillingen også drivverket. For maksimal kjørekomfort har moderne biler i dag blitt mer avanserte i forstillingen, men dette medfører at de også er mer utsatt for skade ved harde støt, eksempelvis en fortauskant eller et hull i asfalten.

Mange kjører med skjev forstilling uten å vite det. Skjev forstilling har flere ulemper. Én ting er det økonomiske – skjev forstilling gir økt rullemotstand og dermed økt drivstofforbruk, samt medfører at dekkene slites raskere. Mer alvorlig er at skjev forstilling i ytterste konsekvens kan være trafikkfarlig – ved nedbremsing i høy fart kan bilen eksempelvis dra seg ukontrollert ut til siden og ut i grøften.

Det er følgelig viktig å følge med på symptomer på skjev forstilling.

Hvordan kan jeg vite at forstillingen er skjev?

Dersom man merker at bilen drar til en av sidene eller føles ustabil i veibanen kan dette være symptomer på skjev forstilling. Ett annet tydelig tegn på at forstillingen er skjev er dersom hjulene er skjevt slitt. Skjev slitasje på dekkene er en enkel visuell kontroll du selv kan utføre hjemme på parkeringsplassen.

I de fleste tilfeller vil det være langt rimeligere å ta en forstillingskontroll og oppdage eventuelle feil, enn å la skjev forstilling slite på bilen. Hos Enviro Bil på Nesbru kan du få utført forstillingskontroll til gunstig pris – ta kontakt i dag.

Bestill time til service eller reparasjon

Ta kontakt og en av våre hyggelige medarbeidere hjelper deg

  • 90 36 35 38

  • post@envirobil.no