Gjør bilen høstklar med 5 enkle steg

Høstklar bil

Høsten står nå for tur, og da bør bilen klargjøres for mørke kvelder med vått og sleipt føre. Vi viser deg 5 enkle ting du kan gjøre helt selv.

  1. Sjekk mønsterdybden på dekkene
    Minimumsdybden på dekkmønsteret er 1,6 mm, men vi vil ikke anbefalt mindre enn 3 mm på høsten. Om sommeren velger mange å slite ut de gamle sommerdekkene, noe som fører til at dekkene er ekstra slitt når høsten kommer. Og det er nettopp på sleipe og glatte høstveier at man trenger gode dekk. Er mønsterdybden suboptimal, har vi i september og oktober gode priser på sommerdekk og vinterdekk.
  2. Sjekk lyspærer og vindusviskere
    God sikt er viktig på mørke høstkvelder. Pærer kan ryke fort, så undersøk at alle lysene fungerer som de skal. På moderne biler har mange vanskeligheter med å komme til ordentlig ved frontlysene, og flere kjører rundt med feilinnsatte pærer. Les derfor instruksjonsboka nøye før du setter inn nye pærer så man unngår at de f.eks. lyser for høyt. Det er også mye regn på høsten og det er derfor viktig av vindusviskerne er i orden. Sjekk at de tar ordentlig på ruten og at gummien ikke er løs, slitt eller blitt sprø i løpet av sommeren. Behøver du hjelp til sjekk av lyspærer eller trenger nye vindusviskere, vi har drop-in timer og har et stort utvalg av vindusviskere på lager.
  3. Vedlikehold av batteriet
    Jevnlig vedlikehold av bilbatteriet er viktig for å unngå startvansker. Vi anbefaler at batterilader benyttes minst et par ganger i året og høsten er et fin tidspunkt å ta i bruk batteriladeren. Hvis det er mye irr på batteripolene, kan disse rengjøres med en stålbørste og lunkent vann. Etter rengjøring anbefales det å smøre fett eller vaselin på batteripolene for at batteriet skal ha god kontakt og du ikke skal oppleve startvansker. Det anbefales å bruke vernebriller. Sjekk videre nivået på batteriet, og etterfyll med destillert vann ved behov. Moderne bilbatterier har en typisk levetid på 4-10 år. Usikker på om batteriet bør byttes ut? Ta kontakt med oss i dag for en batterisjekk.
  4. Sjekk oljen
    Peil oljen og se at det er tilstrekkelig med olje. Bruk instruksjonsboken som veiledning og undersøk også intervaller for oljeskift. Oljeskift bør typisk utføres hver gang bilen har kjørt 10.000 – 30.000 km. Trenger du olje eller ønsker du hjelp til skift av olje? Vi har ledige drop-in på dagen.
  5. Poler bilen
    Å polere bilen og sette den inn med et lag voks beskytter lakken mot veisalt. Trenger du tips til polering og hva slags produkter du bør benytte, spør en av våre dyktige medarbeidere i dag.

Bestill time til service eller reparasjon

Ta kontakt og en av våre hyggelige medarbeidere hjelper deg

  • 90 36 35 38

  • post@envirobil.no

Bestill time i dag

Send oss en forespørsel og motta svar innen kort tid.